logoVoor en door skateboarders

SFN organiseert nu voor het 14e jaar het Nederlands Kampioenschap, om zo skateboarden voor en door skateboarders te houden. Het NK is een goede graadmeter gebleken voor Internationale successen, de succesvolste Nederlandse skateboarders zijn allemaal ooit in de prijzen gevallen op het NK Skateboarden. Daarnaast is het een bijzonder geschikt evenement voor bezoekers om kennis te maken skateboarden.

De Koepelhal: een bijzondere locatie

Het NK zal plaatsvinden in een unieke locatie in de Tilburgse Spoorzone. De sfeervolle Koepelhal is via de Wagenmakerij verbonden aan het pand van de Hall Of Fame, waar één van de beste skateparken van Europa gevestigd is: Ladybird Skatepark. De drie gebouwen liggen direct naast het Centraal Station in Tilburg. Dit maakt de Koepelhal de perfecte wedstrijd locatie voor zowel de rijders als de toeschouwers uit alle windstreken van Nederland.

Feest

Bij skateboarden hoort een party, dus op zaterdagavond zal er een groot NK-feest plaatsvinden in de zaal en de foyer van de Hall Of Fame. Met een breed scala aan muziekstijlen, live muziek en DJ’s, gaan we tot in de vroege uurtjes door en belooft het een feestelijke avond te worden. Uiteraard weer met het NK DJ team onder leiding van DJ Roodbaard en verder o.a. Iguana Death Cult, Lookapony, Areas en WeLOVEWeFUNK.

Skatemarkt en Exposities

Ontdek in de Wagenmakerij-hal verschillende skateboard-gerelateerde exposities van o.a. Etnies, die hun geschiedenis van 1980 tot nu laten zien. Ook in de Wagenmakerij: een markt waar groothandels, winkels en merken uit de skateboard branche je goede deals zullen bieden op je skateboard benodigdheden.

Filmpremière

Vrijdag avond om 21:00 is de première van ‘Emerica: MADE Chapter 2‘ te zien met o.a. Rob Maatman in het Ladybird Skatepark café.

Livewebcast

Mocht je geen kaartje kunnen bemachtigen (vol=vol!) kan je thuis je shout-outs doorgeven tijdens het kijken naar de live webcast van Event-Producent.

Camping

Op een kleine 10 minuten afstand zal er een camping zijn met douches. Hier kun je voor € 10 per nacht (check je voordeel met de combideals!) overnachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag.

Skateboard Clinics

In het Ladybird Skatepark kun je gratis tips en tricks leren van professionele skateboard leraren.

Overig

Ontspannen kan in een van de gezellige lounge-plekken en er zullen diverse food trucks zijn op het terrein.

——

NK Skateboarden 2016


Mede mogelijk gemaakt door:
logos